torsdag 28 maj 2009

60 dagar kvar

Kulan

Magen månad 7

Stor mage ja.. Och större skall den bli.. Hela 2 månader kvar nu. De är sånt liv där inne, mest när man skall sova med. Sparkar och slag.. hihi
Snart skall jag ta upp vaggan från källaren och damma av den. Det skall sys nya sängkläder och nytt spjälskydd. Och BB-väskan skall planeras. Man får va ute i god tid. Man vet aldrig när bebben har tänkt sig att titta ut. =)

Allt gick bra hos tandläkaren idag och eftersom jag redan betalat mer än 3000 kr i år fick jag rabatt på denna lagningen. whii eller nått. Det gick ändå på 975 kr. Men men. Nu gäller det bara att sköta sina tänder väl och hoppas man slipper gå dit igen.

tisdag 26 maj 2009

32 veckor

Ojoj vad det sparkar i magen.. Jag blir helt förbluffad ibland över att magen inte spricker som det stretas och sparkas där inne.. =)
Men bebisen e ju stor nu med.. ca 40 cm lång o väger uppmot 1500 g.. Visst e de mysigt me en så gosig mage att klappa på.. Tillomed sambon har tyckt att det sparkas riktigt mycket från magen..
Var på ultraljud igår igen. Denna gången fick lillasystern följa med o titta.. Det var kanske inte så mycket hon kunde urskilja på skärmen.. Men hon kunde se hjärtat slå iaf.. Allt såg bra ut och vi längtar som in i efter vårt andra barn..

Antar att jag har en ganska stor mage nu.. Både min tandläkare och en expidit på Älmhults tygaffären frågade om jag väntade tvillingar.. Haha.. När jag sa nej fick jag frågan om jag var "riktigt säker"..
Hmm ja.. Hur kan man inte vara säker..? Det hörs bara ett hjärtljud och de ser bara ett barn på UL.. Så jag är säker.. Skulle dock bli mycket chockad om det kom två.. Och sambon hade svimmat.. haha..

söndag 17 maj 2009

M på lekplatsen

Gullungen på lekplatsen
(stackaren har blått öga efter en stor smäll in i ett bord)


Mamma hjälper M komma upp

I torsdags var vi på lekplatsen med M o lekte lite. Passar på o ha så mycket ensamtid med M som möjligt nu innan den nya bebisen kommer..
Jäkla foglossning man har nu. Ibland går det fint men aj aj när det knäcker och bränner i höfterna. Tur att jag har kvar min krycka sen förra graviditeten. Den hjälper mig fram i hemmet om kvällarna..
Bara 71 dagar kvar tills man blir tvåbarnsmamma.. Shit.. TVÅbarnsmamma.. Ja så kommer livet se ut för mig snart... O jag ser fram imot det med glädje o en aning sund oro.. =)

onsdag 13 maj 2009

Skrämmde slag på barnmorskan!

Sambon o jag var hos barnmorskan idag. Jag var hos henne när jag var i vecka 13 sist så det är 17 veckor sedan.
Hon tog de prover o test som skulle tass o allt var fint.. 5 kg + och mer än nöjd.. =)
Men gud vad hon hoppade till när jag snällt tackade nej till regelbunden kontroll framöver.
"Men gud nu tror jag att jag svimmar" sa hon o tog sig för hjärtat. Hon va nästan blek i ansiktet o frågade om jag inte kunde tänka på saken och iaf komma om 3 veckor. Det kändes hemskt att säga nej en gång till.. Hon var ju skämd halvt ihjäl kändes det som. Så jag får väll masa mig dit om 3 veckor då. Hehe..
Jag hade igentligen tänkt att bara ha en till kontroll till innan förlossningen, så de kunde kolla vart barnets huvud var plaserat.. Det är viktigt iaf.!

Jag känner mig så otroligt stark o trygg under denna graviditeten. Att vara gravid andra gången går knappt att jämföra med första då allt var nytt o läskigt. Nu vet man sååå mycket mer och litar på sin kropp fullt ut.
Man får kämpa för att simma mot strömmen. Men min stackars barnmorksa fick mig att ge vika idag.. =)

torsdag 7 maj 2009

En dag i Maj

M vilar huvet på mammas mage o lyssnar till bebisen
M fick både mamma o mormors minsta grytor till nya spisen

Nu skall det bakas muffins
Idag fick M en present av sin mormor. En träspis från Micki. Han blev nått så gudaglad och vi fick genast hitta fram grytor och muffinsformar så han kunde börja med bakandet och matlagandet. Nu får vi ta o skaffa lite leksaksmat med så kan kan leka riktig kock. =)

Och min magen bara växer o växer. M är mycket nyfiken och vill gärna klappa o lyssna. En sån go storebror han kommer bli.

onsdag 6 maj 2009

Squashigt värre

Vecka 29 -32

Detta skall då föreställa en Squash. Men jag tycker att det mer liknar en mindre pumpa. Iaf är detta då en jämförelse med bebisen i magen. Hoppas bebisen inte e lika orange bara. hihi =)

Var på BVC med M idag o kollade upp hur såret efter operationen såg ut. Stygnen hade ramlat av själv och det såg ut att läka fint. Känns skönt.

Efter halsbränna kommer benkramp

Vaknade innan kl 5 imorse av att min ena vad krampade sig.. Stackars sambon blev väckt av vrål o putt i ryggen för att sen dra upp mig ur sängen så jag kunde hoppa runder.. Fyy fan villken jävla smärta.. Kunde ej somna om för rädslan att krampen skulle komma tillbaka var för stor..
Det e ingen dans på rosor att vara gravid.. Vägen till förlossningen känns lång, hallsbränn, kramp och foglossningsfull just nu.. Jag kan glädja mig med att vågen BARA visar 5 kg + iaf. Hittade ett papper från min förra graviditet där det stod att jag hade gått upp 8 kg i månad 5 med M i magen.
Så 5 kg på 7 månader låter mycket rimligt när man har i åtanke att jag var överviktig från början.

Klappar på magen. Hur skall man kunna komma på ett namn till dig.?
 

blogger templates | Make Money Online